Kari vendége: Laczkó Ildi

Szerencsésnek mondhatom magam, hisz riport alanyom kiválasztásánál  a bőség zavara okozta a legnagyobb ?problémát?. Választásom végül Laczkó Ildire esett, akivel (többekkel egyetemben) már közel 20 éve koptatjuk együtt az edzőcipőnk talpát. Ildi lelkesedése és kitartása eredményes, ő nyerte meg pár évvel ezelőtt -fiatalokat is maga mögé utasítva- a Corner Fitness háziversenyét.

Ildi, mióta sportolsz és mi hozott le a fitneszbe?

15-20 éve járok terembe,  nagyon  szeretek mozogni.  Előtte  futottam, de egyedül  unalmas volt, sokszor lusta voltam elindulni otthonról. Ekkor határoztam el, hogy keresek egy olyan mozgásformát, ahol társasággal( mi viccesen sorstársként szoktuk emlegetni magunkat), irányítottan és hatékonyan formálhatom magam. Szerencsémre amikor elkezdtem terembe járni  (nem ide)találkoztunk , “kicsit” fiatalabbak voltunk és lelkesek.  Nemcsak az edzések voltak szuperek , de a beszélgetések a törődés is  nagyon jól esett.

Melyek a kedvenc óráid és milyen gyakran jössz edzeni?

Kedvenc órám a step  és a spinning. Az én ritmus érzékem és hallásom nulla, a zene sajnos tánc közben sem zavar. Neked sikerült a steppet  úgy megtanítani, hogy a kedvencem, imádom. Ezen az órán nem lehet másra gondolni, garantált a kikapcsolódás. Nagyon sajnálom, hogy délután már nincs olyan gyakran  ilyen óra, de így megismerhettem más mozgásformákat is.   

Nagyon szeretem a  gerincgimnasztikát, rendszeresen járok  alakformáló és  jóga órára is. Sokszor nem tudok válogatni, arra a foglalkozásra megyek , amelyikre időm engedi. Ezért  spinningre  nem tudok bejelentkezni, de nagyon örülök, ha van hely, mindig megyek.  lehetőségeimhez mérten, de legalább heti 2 alkaolmmal le jövök sportolni.  

Törzsvendégnek számítasz a Corner Fitness-ben. Miért kötöttél ki nálunk, miért jársz ide?

A terem hangulata vonzó számomra, az öltözőben  a lányok csicsergése, vidámsága, az edzés  segít a mindennapos problémákat   feledtetni. Egy korábbi fitneszes rendezvényen sporttársakból baráti társasággá vált “Csillámpónikkal” azóta is rendszeresen mozgunk együtt.

Mivel elsőként  velük találkozunk, ha belépünk, természetesen a recepciós lányok kedvessége , figyelmessége is  hozzájárul a terem családias hangulatához.

Kipróbálnál-e más óratípusokat?

Kipróbáltam párat, de nem jöttek be. Nem az edzők miatt, hanem egyszerűen nem tudok egy kétlépéses koreográfiát sem megjegyezni, és ritmusérzékem sincs több, mint egy kiszáradt fűzfának. A kudarcot meg nagyon utálom, hiába voltak ugyancsak jófejek az edzők. Még Blankának volt egy fanatic jumpja, ami nem volt koreografált, hanem közelebb állt az erősítés jelleghez, és azt szerettem, de az is munkaidőben volt, így csak néha tudtam lelógni rá.

Ha egyéb óratípusra kértek javaslatot, akkor igazából én sok mindent kipróbálnék, pl. capoeirát, küzdősportot, olyat, ami súlyokkal végezhető, stb. De egyelőre még nem tehetem, később meg örülök, ha az eddigi szerelmekre lesz időm (értsd: ne engem vegyetek alapnak, ha újítási terveitek vannak)

Köszönöm Ildi, remélem a következő 20 évet is sportosan töltjük!

További vélemények, riportok