Kari vendége: Kathi Renáta

Interjú alanyom:Kathi Renáta
2 gyermekes anyuka álmokkal, célokkal, eredményekkel
🙂

Hogy kerültél a Corner Fittnessbe?

Körülbelül 7 évvel ezelőtt az első fiam születése után találtam rá a Corner Fitnessre, akkor még Fila fitnessként volt ismert. Pilates órára jártam, hogy a terhesség és szülés okozta változást felülírjam, de éreztem, hogy szükségem van arra is, hogy ne csak a feladatot lássam magam előtt, hanem csinálhassak valami bulisat is. Nos, ez volt a ZUMBA óra, amit Kari tartott. Nagy örömmel jártam rá, de a rendszerességet, és a megfelelő étkezésre való odafigyelést nem tudtam párosítani.

2011-ben és 2013-ban futottam félmaratont, ezek segítettek időről időre megmutatni, hogy az állóképességem még korántsem veszett oda, de azt is megmutatta, hogy van még mit tenni annak érdekében, hogy fejlődjek. A kilók ide-oda ugráltak annak függvényében, hogy éppen mentem-e futni, vagy odafigyeltem-e az étkezésemre.

Mi volt a motivációd, mi a célod-elérted-e?

1 éve született meg második kisfiam, így azt már tudtam, hogy nem hagyhatom el magam úgy, mint az első szülés alkalmával, és kitűztem célul, hogy márpedig leadom azt a közel 8 éve kísértő 10 zavaró kilógrammot, és ami még fontosabb, ésszel fogom tenni. 3 hónappal a szülés után megkerestem Karit, és heti 3 alkalommal elkezdtünk dolgozni a terven. Fokozatosan terhelt, és a változatos edzésekkel folyamatosan tartotta bennem a lelkesedést is. Már 2 hónapja edzettünk, amikor a Corner hirdetett egy fogyiversenyt. Imádok versenyezni. Gondoltam ez nekem való feladat, van miért küzdeni 2 hónapon keresztül, így beneveztem rá.

Ez 5kg minuszt jelentett, és ez mind zsírból! 4. helyen végeztem és elkezdtem hinni magamban. Így kitűztem a következő célt, egyből kettőt is. A félmaratonon bemegyek 2 óra alá, és még a kisbabám 1 éves szülinapja előtt lefutom a maratont.

Kari a legizzasztóbb gyakorlatokat vetette be, és arra is odafigyelt, hogy ne csak az izmaim legyenek rendben, hanem a lelkem is. Őszintén szólva talán ő jobban elhitte, hogy minderre képes leszek, mint én magam. 9 héttel a szeptemberi félmaraton előtt a futóedzéseket vettem atlétika edző segítségével(Barati Kriszti) , mert Kari is féltett az idő rövidsége miatt a sérüléstől; futni pedig tényleg nem szabad ész nélkül.

 

Októberben a maratont is sikerült lefutnom! Ami a legfontosabb, hogy erőlködés, sérülés nélkül és örömmel tettem. Ezt az álmom nem válthattam volna valóra Kari, Kriszta és a családom támogatása nélkül. A legszebb hozadéka talán mégis az, hogy a 7 éves fiam megkérdezett a maratoni szurkolás után, hogy ő mikor indulhat futóversenyen. Jó érzés, hogy büszke rám.
 A célomat ugyan elértem, de ilyenkor érdemes a sikerekből erőt merítve menetelni tovább, hiszen a következő cél eléréséig még hátra van 3kg. Lelki szemeim előtt látom Kari arcát, ahogy bejelenti a kedvenc gyakorlatom után -ami a 10kg-os medicin labda falra dobálása-, hogy akkor még hozzáveszünk 3 feladatot, megismételjük 4x és ez még csak a bemelegítés 😀


További vélemények, riportok