Tünde vendége: Gráczi Tekla Etelka

Kedves Olvasók!

Beszélgetésem alanyával, Teklával nagyon viccesen ismerkedtünk meg.
Én már régóta órát tartottam órákat és a délutáni órák alkalmával rendszeresen összefutottunk a női öltözőben. Nagyon rossz volt a tartása és mindig rászóltam, hogy húzza ki magát!

Várandóssága idején a szüléssel kapcsolatos kérdéseivel is megkeresett. A baba megszületése óta baba-mama torna órára jár hozzám.

Miért kerestél fitnesztermet?

Mindig szerettem volna valamit sportolni, de sehol nem találtam olyan edzőt/tanárt, akivel szívesen dolgoztam volna. Aztán 10 évig nem is csináltam semmit, csak híztam, és amikor végre leadtam 31 kilót, akkor megint nekikezdtem keresni valamit. Aztán várandós lettem, akkor sem akartam eltunyulni, most meg a szülés után is van mit rendbe tenni?, és utána is szeretném folytatni a mozgást.

Miért minket választottál?

Eredetileg tetszett a fight aerobic, és arra szerettem volna járni, hogy leadjam a feszültséget is egyben. Tanácsot kértem és azt javasolták, hogy 10 év kihagyás után ez erős ötlet lenne, és inkább kezdjek alapozással. Viki, aki személyi edző a teremben épp ott volt a pultnál így őhozzá kezdtem járni személyi edzésre, mert nagyon szimpatikus volt.

Közben több edzőt is megismertem és mindenkiben megtaláltam, amit máshol hiányoltam: Nem az volt a cél, hogy élsportoló legyek, hanem ők is azzal voltak elégedettek, hogy én élvezem a mozgást, és magamhoz képest fejlődöm. Illetve odafigyeltek arra, amit csinálunk ? mindenkire. (Nem csak egy voltunk az akárhányból, hanem mindenkire figyeltek.)

Továbbá úgy sem kollektíve nézik a csoportot, hogy ha egy hibázik, akkor mindenkit büntetni kéne, mint egy béna iskolai tanár a múlt századból. (Nem mellesleg felfogják, hogy van különbség az emberek teljesítőképessége között akár alapvetően, akár csak azért, mert kezdő/újrakezdő?) Ezek hiányoztak máshol.

Milyen óratípusokat látogatsz?

FUNKCIIIIIIIIIII! Előtte még egy ideig párhuzamosan személyi edzésre is.
A terhesség alatt gerinctréningre és jógára jártam, (a kismama torna nekem nagyon munkaidőben volt). Most meg baba-mama tornára járok, de tervezem, hogy majd gerincre és a jógára, esetleg trx-re, később pedig funkcira is mindenképp.

Kipróbálnál-e más óratípusokat?

Kipróbáltam párat, de nem jöttek be. Nem az edzők miatt, hanem egyszerűen nem tudok egy kétlépéses koreográfiát sem megjegyezni, és ritmusérzékem sincs több, mint egy kiszáradt fűzfának. A kudarcot meg nagyon utálom, hiába voltak ugyancsak jófejek az edzők. Még Blankának volt egy fanatic jumpja, ami nem volt koreografált, hanem közelebb állt az erősítés jelleghez, és azt szerettem, de az is munkaidőben volt, így csak néha tudtam lelógni rá.

Ha egyéb óratípusra kértek javaslatot, akkor igazából én sok mindent kipróbálnék, pl. capoeirát, küzdősportot, olyat, ami súlyokkal végezhető, stb. De egyelőre még nem tehetem, később meg örülök, ha az eddigi szerelmekre lesz időm (értsd: ne engem vegyetek alapnak, ha újítási terveitek vannak)

Elégedett vagy a szolgáltatásokkal?

Amiket én használok, azokkal igen.

Ha lehetne, min változatnál?

Nagyobb hely jó lenne.  Amikor utoljára funkcira  jártam aktívan, akkor volt, hogy 40-en is voltunk.  Emellett nekem a női öltözőben nagyon meleg van. Persze értem a célját, de szerintem lehetne picit kevésbé meleg.

Javaslataid, ötleteid, tanácsaid számunkra:

Zene ügyében: Kicsit halkabb zene az órákon? (Jó, lehet, hogy csak nekem hangos, és túlélem.) Néha lehetne más zenei irányba is elmenni. Én pl. jobban élvezem, ha akár Jackora, akár Sliknotra, vagy Rammsteinra stb. mozoghatok. ? Bagolynak is vannak király retro zenéi.

Nekem ami kifejezetten hiányzott, az volt, hogy lehetett volna kismama torna kora reggel vagy délután/este, mert szívesen jártam volna. (De a jóga és a gerinctréning is király volt!) Illetve ha majd visszamegyek dolgozni, ugye, a baba-mama is ki fog esni.

Kedves Tekla, köszönöm a segítségedet és várlak a következő baba-mama tornán Olíviával!

További vélemények, riportok