Gina vendége: Gergely Szilvi

Vendégem, Gergely Szilvi számára egy bizonyos februári hétfő este ugyanolyan vízválasztó volt, mint nekem ? ezért is választottam őt az interjúhoz. Ugyanazon a napon kezdett el ugyanis a Cornerben zumbára járni, amelyiken én megkaptam Karitól a Csodacsapatot.

Pontosan mióta is jársz hozzánk, a Cornerbe?

Idén februárban kezdtem. A szülinapomra a páromtól egy zumba-bérletet kaptam a terembe. Egy barátnőmmel, Bettivel együtt jöttünk, és azóta is vele járok zumbára.

Honnan hallottál a teremről?

Betti mesélte, hogy volt egy zumbán a Cornerben, így jött az ötlet. Az elmondása alapján másik oktatóra számítottam, de te jöttél be. Kiderült, hogy épp akkor kaptad meg a csoportot, és az volt az első órád. Kicsit tartottunk tőle, hogy milyen lesz, de nem csalódtunk.

Más órákra is jársz a Cornerben?

Nem, a zumba az egyetlen! Ebben megtaláltam magam, és teljesen ki tudok kapcsolni abban a 60 percben. Ezt a fajta mozgást érzem sajátomnak. Korábban spinningeltem, de most elég a zumba.

Mik jutnak először eszedbe, ha azt mondom, Corner-Zumba?

Kikapcsolódás, barátságosság, nyitottság, felszabadult hangulat, jó társaság. És te!

Miért szereted ezt az órát?

Ahogy az óráról, úgy a teremről is elmondható, hogy itt nincs megfelelési kényszer. Nem számít, hogy kinyúlt tréningnadrágban vagy a legújabb ruhákban vagy, és hogy az XS-es vagy XL-es, hogy 12 vagy éppen 62 éves vagy, hogy gépeken gyúrsz vagy aerobikozol ? itt mindenki elfogadja a másikat. Számomra nagyon fontos, hogy ilyen családias légkörben engedhetem ki az egész napos fáradtságot.
Az órát illetően nagyon szeretem, hogy senki nem érzi magát kellemetlenül, kényelmetlenül az első alkalmakkor sem: jó élmény volt, hogy eleinte, bár a koreográfiákat nyilván nem tudtam még, te odajöttél, magyaráztál, segítettél, és az óra bulizós hangulata magával ragadott. Nem azon aggódtam, hogy bénázom, hanem így is jól éreztem magam, és úgy látom, ezzel mindenki így van.
Szeretem, hogy összetartó és az újakat befogadó, segítő a csapat, aminek boldogság a tagja lenni. Tényleg mindenkinél működik, amit óra elején mondasz a kezdőknek: itt nem az számít, hogy precízen táncolod-e a koreográfiát. Itt az a fontos, hogy jól érezd magad és élvezd az itt töltött időt!

Igyekszem, hogy így legyen. Ha valamit változtatnál a termen, mi lenne az?

Szeretem a Corner Fitnesst, úgy, ahogy van. Talán nyáron lehetne jobb a légkondi, mert időnként elég szauna-jellegű a meleg a termekben.

A zumbát illetően min változtatnál?

Semmin! Ha bármi változna, akkor nem járnék ide, úgyhogy ne változtassatok rajta! Így is sok helyen megfordultam már, és úgy örülök, hogy végre megtaláltam azt a termet, oktatót, stílust és csapatot, ahol jól érzem magam. Ne változzon semmi.

Ezt igazán jó hallani. Ha mégis mondanod kéne valamit, mi lenne az?

Az órarend. Legyen heti három zumba, ne csak kétszer tudjunk együtt táncolni.

További vélemények, riportok