Nagy Tibi világbajnok ellen húz kesztyűt!

Budapest Sportarénában lép ismét kötelek közé Nagy Tibor, a WAKO pro (World Association of Kickboxing Organizations) World Grand Prix sorozatában, melyben az év folyamán, a nemzetek válogatottjai küzdenek meg egymás ellen, öt súlycsoportban.

A csapat Grand Prix döntője a terveknek megfelelően év végén, Las Vegasban kerül megrendezésre, ott csaphat majd össze a két legjobb nemzet a bajnoki címért. Február 5-én a szerbek már legyőzték a görögöket Belgrádban, valamint március 18-án a román válogatott hazai pályán verte az olaszokat. (Mindkét esemény összefoglalóját március 31-én, 22:00-kor tekinthetik meg az Eurosport műsorán.) Ez alkalommal, a horvátok legjobbjait fogadjuk Budapesten, 60 kg-ban Birics Tamás, 67 kg-ban Görbics Gábor, 75 kg-ban Szűcs Barnabás, 81 kg-ban Rácz Dénes lesz a magyar csapat tagja, valamint 94 kg-ban vállalta a küzdelmet Nagy Tibor. Ellenfele, a 21 éves, 187 centis, 94 kilós Toni Milanovic lesz, aki a WAKO Szervezet amatőr junior világbajnoka 91 kilóban.

Rendkívül jó képességű, technikás fighter, kiváló kondícióval, amitől képes akár mindhárom menetet is végig verekedni ha kell, anélkül, hogy szétesne a mozgása.

Egyetlen küzdelem sem könnyű, de ez végképp nem lesz sétagalopp, nagyon nagy csatára számítok az ifjú titán ellen – árulta el Tibi. – A Stefanovics Józsi irányította felkészülésemben továbbra is Karacs Atti, Ferencz Joci, valamint egy korábbi kedvenc sparring partnerem, a többszörös kickbox Világbajnok, Novák Jenci ellen bunyózok felváltva, a Milanovic elleni győzelmem érdekében.

A fent említett kiváló versenyzőkön kívül, további magyar fighterek, számos izgalmasnak ígérkező ütközetek, valamint világsztárok a ringben és a ringen kívül is láthatóak lesznek május 1-jén a Budapest Sportarénában.

Sőt, az esemény főmérkőzésén a 70 kilós, 46 esztendős egykori utcai harcos, Kunkli Tivadar fog szembeszállni a 160 kilós amerikai fenevad, Bob Sapp ellen!