Meli ebben a naplórészletben arról ír, hogy ha elakadtunk, merni kell segítséget kérni – sőt ez jobban megéri, mint bármilyen “tuti megoldásra” költeni!

 

Az elmúlt pár hét mióta indult a Duci torna a Corner Fitnessben, számomra sok változást hozott és örömmel látom, hogy rajtam kívül még néhány társam is örömét leli ebben, és remélem minél többen csatlakoznak még hozzánk. Bizonyára nem én vagyok az egyetlen, aki sokszor fogyókúrába kezdett, de vagy fogyni sem sikerült, vagy a fogyást a visszahízás követte. Sokan beleesnek abba a hibába, hogy fogyasztó tablettákkal, koplalással, önsanyargatással próbálkoznak megszabadulni a fölös kilóktól. Ez a legnagyobb hiba amit elkövethetünk, nemcsak mert általában hatástalan, hanem egy csomó pénzt is vesztünk rajta.

Ezeket a hibákat kiküszöbölhetjük azzal, hogy segítséget kérünk. Vagy ha úgy tetszik: a csodaszereken megspórolt pénzt szakértőbe, vagyis TANULÁSBA fektetjük be. Ezzel nemcsak biztosan jó útra lépünk és jó úton maradunk, de el is sajátíthatjuk az alap tudást!

 

A felismerés

Első lépésként a problémánk okát kell megtalálnunk,. Érdekes dolog, hogy nekem az elmúlt 1 év tapasztalata rengeteg felismerést hozott, hogy mennyire nem becsültem magam az élet több területén, kapcsolatokban, munkában, és arról, hogy miért is alakult ki nálam a szénhidrát függőség. Persze a múlton nem érdemes rágódni, de ha nem ismerjük fel a kiváltó okokat, akkor nem biztos hogy a megfelelő megoldást választjuk! Az elhízás okai általában nagyon összetettek: az érzelmi evés az egyik leggyakoribb kiváltó ok, de hogy az miből fakad, annak is érdemes utána járni. Lehet az ok a kényelem is (gyorskaják a gondosan megválogatott étkezések helyett), vagy a rendszertelenség? Ha a kevés mozgás áll a túlsúly hátterében, akkor szintén fel kell tennünk a kérdést, hogy a lustaságunk, a rossz időbeosztás miatt nem járunk edzeni, vagy csak még nem találtuk meg a szerelem-sportot?

A teendők

Ha az okok definiálása (=felismerés) megtörtént, akkor már csak a teendőket kell összeállítani. Ebben pedig jó szakemberre támaszkodni! Sokkal energikusabban edzem, és szinte soha nem mondom le az edzést mióta Bea az edzőm! Jó rá támaszkodni, és megérteni, mit miért csinálunk. A személyi edzésnek és a Duci Tornának is ez a lényege! Ha kiszámolod mennyit költesz félévente a fogyasztó szerekre (és milyen eredményt érsz el velük), akkor hamar rájössz, hogy egy 5-10 alkalmas edzővel való edzés (és az ott elért eredmények és ott tanultak) százszor jobb befektetés!

A lelki folyamatokban pedig a kulcsszó az önismeret: 2018. nov. 23-án 2 szakemberrel nézhetünk a mélyére, mi áll a duciság hátterében – én már nagyon várom ezt az előadást!

De a támogató közeg nemcsak az edzőt, a coachot, a dietetikust jelenti, hanem azokat is, akik hozzád hasonló úton járnak: ezért hoztuk létre a Duci Torna KLUBOT, ami egy zárt csoport a Facebookon és plusz tippeket és támogatást szerezhetsz be 🙂

 

Meli