Ezen a héten a nőiességről, férfiasságról, a lélekről, és önbizalomról szeretnék írni nektek.
Tegyük fel a kérdést önmagunknak, számunkra mit jelent a nőiesség? Kíváncsi voltam, kinél mit is takar ez a kifejezés. Nos igen különböző válaszokat kaptam. Valóban nem könnyű meghatározni.


Számomra a nőiesség kisugárzás, belső értékek, kiegyensúlyozottság, harmónia egyvelege, ami nem a szépségen, a ruhákon, a sminken, az alkaton, és főleg nem a nők korán múlik, Egy igazi nő aki nőiessége tudatában van, önbizalommal, harmóniában van önmagával és a környezetével, egy melegítő nadrágban , smink nélkül is nőies és vonzó, aki nincs rendben önmagával, lehet rajta akármilyen ruha, tökéletes smink, frizura akkor sem lesz meg az a vonzó kisugárzás ami a nőiességet mutatja. Kulcsfontosságú az önbizalom, az, hogy megtanuljuk szeretni önmagunkat. A támogató közeg, a sport segít megnyílni, pozitív energiákkal tölt fel, energikusabbá tesz, segít a lelki változásainkban, abban, hogy elérjük a céljainkat, hiszen egymást motiválva, EGYÜTT, lényegesen könnyebb. Több óratípus közül választhatunk, mindenki megtalálhatja a kedvére valót, ami fontos mert ha megszeretjük a sportot, és nem úgy indulunk el a terembe, mint akit hátulról ütnek:) akkor könnyen beépül az életünkbe, ezáltal meglesz a testi- lelki komfortérzetünk.

Nőiesnek lenni azt is jelenti, hogy át tudjuk magunkat adni a pillanatnak, akár a partner-kapcsolatban, gyereknevelésben, tisztában vagyunk értékeinkkel, vágyainkkal, tudunk szeretetet adni, fogadni. Az én értékrendemben egy NŐ, nem kemény, nem féltékeny, hanem egyenrangú partnerként tekint a párjára, nem fél megmutatni, megélni a nőiességét, viszont amikor azt látom, hogy túlzottan sokat mutat magából, mindig az az érzésem, hogy a külsejével kompenzálja azt ami belül nincs rendben. Erről eszembe jut személyes tapasztalatként, hogy életem első reggeli aerobik órájára gondosan begöndörített hajjal, és halántékig kihúzott szemekkel mentem el 🙂 Éveken keresztül el nem tudtam képzelni, hogy smink nélkül lépjek ki az utcára. Már nem érzem úgy, hogy sminkre van szükség, hogy nőies legyek. Előző írásaim egyikében már említettem, hogy az esküvőm előtt beneveztem a fogyi versenyre, itt a Corner fitnessben. Volt egy csoportunk, voltak közös edzések, nagyon élveztem. Az esküvőnkön nagyon jól éreztem magam a bőrömben, és nem első sorban a gyönyörű ruhám, a frizurám vagy a sminkem, hanem önmagam miatt. Szépnek, vonzónak, és kiegyensúlyozottnak éreztem magam. Sokszor hallottam, hogy egy nő akkor ragyog, ha szeretik. Ez igaz, viszont a belülről sugárzó nőiesség, állandó, hiszen az, hogy hogyan látjuk önmagunkat, hogyan érezzük magunkat a bőrünkben, nem egy másik ember határozza meg. Akár párkapcsolatban, akár szingliként is tudunk boldogan, harmóniában élni önmagunkkal. Tény, hogy ha sok csalódás ér minket, az megtörheti az önbizalmunkat, de ezen az érzésen átlendülünk.

 

Térjünk át a férfiakra. Számomra egy férfias férfi erőt sugároz magából, biztonságot ad, figyelmes, odaadó, Természetesen egy férfi esetében is fontos az egészséges lélek, a kiegyensúlyozottság, az, hogy tisztában legyen az értékeivel, szeresse önmagát. Sajnos azt látom, hogy a világ nagyon rossz irányba halad, és a férfiak egyre inkább nőiesednek, a nők meg sokszor férfiassá válnak. Megemlítenék erre egy pár évvel ezelőtti esetet. Barátnőkkel elutaztunk egy hétvégére kocsival. Amikor jöttünk hazafelé, felhívtam a páromat, hogy nemsokára otthon vagyunk. Megkérdezte, hogy lejöjjön elém segíteni fölvinni a csomagokat?

Jólesett a figyelmessége, és mivel nem súlyánál fogva, de macerás lett volna felvinni, mert volt egy plakát is amit nem akartam összegyűrni, elfogadtam a felajánlást. Erre a barátnőktől grimaszolás és megjegyzés volt a reakció, miszerint én képes vagyok ezért lerángatni, holott nem én kértem:) És ami a döbbenet volt számomra elhangzott az a mondat, hogy “Nekem anno a párom azt mondta, hogy minek sportolsz ha nem bírod.” Már ez a mondat önmagában nagyon érdekes volt..de, hogy még egyet is értett ezzel. Nem tudom ki hogyan gondolja, de szerintem a férfi-nő kapcsolatot legkevésbé sem a sport határozza meg. Attól még nő a nő, hogy sportol, és ugyanúgy igényli ( jó esetben), hogy a férfi figyelmes legyen. Nekem ez nagyon fontos! A párom, ha későn végzek a munkámmal eljön elém, és ez természetes számára. Nekem ettől férfi a férfi, hogy figyelmes, félt, szeret, tisztel, odaadó, biztonságot nyújt, és egyenrangú félként vagyunk a kapcsolatban. Nincsenek játszmák. Mind a nőies nőnél, mind férfias férfinál alap az egészséges lélek, önbizalom, önismeret, önszeretet!

Meli