Szeptember 25-én elindult a Duci Tornánk, telt házzal. A Duci Torna Klub facebook-csoportban már pörög az élet, október végén lesz egy játékunk is csoporton belül – csatlakozzatok bátran! 🙂 Meli továbbra is beszámol Nektek az élményeiről, megosztja Veletek a gondolatait diétáról, edzésről, társaságról, motivációkról 🙂 Olvassátok szeretettel 2. beszámolóját, ami a kluban ki is vesézhettek!

 

Célok, jövőkép

A múlt heti témákat követően, most szeretnék egy kicsit kitérni arra, hogy mennyire fontos az, hogy reális célokat tűzzünk ki magunk elé. Itt nagyon fontos a türelem, ne akarjunk rögtön egy hét alatt 5 kg-t fogyni,mert az nem lesz tartós,és nem egészséges. Olvastam egyszer egy nagyon jó cikket aminek az volt a címe, hogy

Az elhízáshoz vezető út a fogyókúrával van kikövezve.

Fontosnak tartom, hogy rövidebb távra tűzzünk ki célokat.. Pl. 2 hónap alatt reálisan 4-8 kg fogyás, és azt is, hogy amikor dietetikus segítségével kialakítjuk az étrendünket, és edzővel a heti sportunkat, azt mindenképp úgy kell kialakítani, amit tudunk tartani, hiszen itt az életmód váltás a cél! Az első 2-3 hét nehezebb amíg átáll a szervezet, de utána egyre könnyebb lesz. Ezeket a célokat lehet vezetni naplóban, és ahogy elértük amit kitűztünk magunk elé, jöhet egy kis jutalom!:) Egy új ruha, cipő, ékszer, utazás… esetleg megörökíteni az elért eredményt egy profi fotóssal. (Az én fenti fotómat egyébként Czuprik-Molnár Nikolett fotós csinálta, és az eredményt is fotózni fogjuk :))

Az én célom, hogy 6 hónap alatt megszabadulok 23 kg-tól és, szeretnék formásabb-feszesebb testet. És azt hogy a testzsírszázalékom csökkenjen 30% alá, vagyis az egészséges sávba jelenleg 43,5%. Én javasolnám a testösszetétel mérést, mert az megmutatja mennyi a testzsírszázalékunk, mennyi izom van rajtunk, és többek között azt is, hogy milyen százalékot mutat zsigeri zsír (szervet érintő zsír mennyisége). Ez a mérés egy nagyon jó kiindulópont (itt a Cornerben is rendszeresen pár havonta szokott leni – lásd lent a képen az én eredményeimet).

És itt kitérnék a sokszor említett testtömeg indexre (BMI). Alapvetően irányt mutat a nagy túlsúlyról (ezért is került fel a Corner honlapjára a BMI_kalkulátor), de ez az adat nem mérvadó, hiszen 2 azonos súllyal és magassággal rendelkező embernél, ha az egyiknek nagy az izomtömege, és kevés a zsír, a másiknak meg az izom kevesebb és a zsírmennyiség sok, akkor a BMI ugyanolyan értéket mutat mindkét embernél (lásd lenti kép) – ezért nem reális , hanem a testösszetétel fontos!

Harmadik hete kezdtem újra sportolni, és egészségesen táplálkozni. A mérleg 3 kilóval kevesebbet mutat! 🙂 Már ettől sokkal jobban érzem magam, és a sport is örömet okoz. Mindenkit bíztatnék ,hogy tartson ki az elhatározása mellett, és rövid ,havi ,kéthavi célkitűzésekkel haladjon az úton tovább. Szuper érzés amikor elérjük az első kitűzött célunkat, majd a következőt, és igy tovább a végcélunkat is!