Simon Viki edzőnk az egyik legkeresettebb személyi edző a teremben, sikeres sportmúlttal és magas szakmaisággal. Olvassátok szeretettel a vele készített interjút: 
.
1. Hogyan keveredtél a fitness világába?
.
20 éven keresztül asztaliteniszeztem, ami rengeteg örömöt adott és sikert hozott,  sok-sok lemondással járt. Amikor abba hagytam a versenyzést táplálkozási és mentális problémáim alakultak ki. Óriási hiány keletkezett az életemben és ezzel nem tudtam mit kezdeni. Anorexiás lettem, es mikor ebből kikeveredtem, átestem a ló másik oldalára és jött az elhízás. Na, és aztán az elhatározás és a felismerés… nem tudok sport nélkül normálisan élni!!! Ez volt az a pont, amikor az edzőterem világát kezdtem megismerni. Bekerültem egy szuper kis csapatba, ahol aztán újra előtérbe került a versenyzés.
Indultam fitness versenyen, aztán Pump & Run versenyen (futás, majd fekvenyomás).
.

.

2. A crossfit első magyarországi képviselői között voltál, mikor még alig volt ismert ez az irányzat. Mi fogott meg benne?

.

A Pump&Run versenyekkel már próbálták egy picit a funkcionális edzéseket a köztudatba visszahozni. Ebben az időben kezdett elterjedni Magyarországon, főleg a fegyveres testületeken belül a Crossfit. Mivel rengeteg a KR ismerősöm, ők kérdezték,h nincs e kedvem kipróbálni. Annyira megtetszett,hogy itt ragadtam. Hihetetlen mentális erő kellett hozzá, hogy önmagát legyőzze az ember. Mivel sokrétű ez a sport kell hozzá állóképesség, erő, ügyesség, kitartás, alázat! Mivel a Crossfit egy nagy “sportági gyűjtő”, ez fogott meg benne. Ami eddig kimaradt az életemből egyéb mozgásforma azt most meg kellett tanulni ahhoz, hogy versenyezhessek. Meg kellett tanulni gimnasztikai-tornász elemeket, gazdaságosan futni, úszni. Mivel az alapja a súlyemelés és erőemelés, ezzel is megismerkedtem.

.

3. Beszéljünk még a versenyzésről. Milyen eredményekre vagy a legbüszkébb?

.

Ahogy korábban mondtam, már gyerekként versenyeztem. Asztaliteniszben egyéni, páros és csapatban is magyar bajnoksági címet nyertem/nyertünk. Rengeteg OB. helyezést értünk el a hosszú évek alatt.NB II, NB I. csapat bajnokok voltunk, stb.

Crossfit ben a legbüszkébb a 2013 as Padovai nemzetközi versenyre vagyok. Nemzetközi szinten, én még kezdőként 11.helyen végeztem.
Aztán csapatban European Masters Throwdownon bajnokok lettünk és  egyéniben is dobogóra állhattam.
A Crossfiten keresztül a súlyemelés is megérintett. Így kezdtem el ezt a sportot csapattársam, edzőkollegám, edzőm segítségével Bakó Attival.
És ha  már így belecsöppentem, akkor itt is a versenyzők sorába álltam.
Sikereim itt is akadtak. Magyar Bajnoki 2.helyzést, Eb.4.hely, Vb. 5.hely ami a sikereimet mutatja.
.

.

4. Mikor döntöttél úgy, hogy edző leszel és mi volt az eredeti szakmád?

.

Kb. 10 évvel ezelőtt a FVM -nél dolgoztam, Contact Centerben. Elég sűrű időszakom volt. Diplomára készültem, mellette csináltam az edzői sulit és elég sok munkája is volt a csapatnak. Alig vártam a munkanap végét és hogy az edzésemre odaérjek. Ahogy átöltöztem, elfelejtettem minden nyomasztó problémát és ekkor született meg az elhatározás, hogy nekem ez lesz az életem, ez az én közegem, ahol hitelesnek érzem magam és ahol igazi sikereket szeretnék elérni. Végzettségemet tekintve pingpong edző, masszőr vagyok. De a diplomám szerint igazságügyi asszisztens vagyok.:)

.

5. A versenysport sérülésekkel is jár…
.
Az élsport, mint tudjuk nem a hosszú élet titka, sajnos sérülésekkel is jár. Főleg, 20 év asszimetrikus sportpályafutás után.
Az új elemek tanulása közben fény derült nagyon sok mozgásszervi deformitásra. De a versenyzésben addig ez nem hátráltatott, míg fájdalom nem jelentkezett.
Sajnos a munka, és az egyéb napi rutin, a versenyfelkészülés mellett nincs elég idő mindenre. Sokkal több pre vagy rehabilitáció kellene a versenyidőszakban. Erre nincs elég idő.

A feszített tempó mellett, és a korábbi évek alatt elért sérülések hozadékaként kénytelen voltam a rehabilitációra jobban figyelni. Így kerültem közel ehhez a csodálatos területhez.

.

.
6. Ezeknek “köszönhetően” keveredtél a rehabilitáció irányába. Milyen módszereket alkalmazol a klienseken, milyen durva esetet mondanál, amit sikerült helyre hozni?
.
Sajnos, ma már szinte mindenkinek van ilyen-olyan izületi mozgásszervi problémája, “hála” a napi több órás ülő munkának.
Vendégeim közül szinte mindenki valamilyen rehab programra szorul. Térd, derék, váll problémákkal keresnek meg.
A gerincsérvhez közeli állapot szinte mindennapos a vendégek körében. Nagyon büszke vagyok, minden vendégemre, aki kitartó, keserves melóval, de megpróbál élhetőbb egészséges életre törekedni.
Sikerült már váll problémát, derékfájdalmat, nyaki fájdalmat majdnem teljesen tünetmentes állapotba visszahozni. Persze ehhez kell az egyén akaratereje és kitartása, mert ez hosszú folyamat.
Köszönjük az interjút, büszkék vagyunk rá, hogy csapattag vagy! 🙂