Újabb remek versenyt tudhat maga mögött a Hungarian CrossFit Challange!

Május 25-én, szombaton az Adyligeti Rendészeti Szakközépiskola adott otthont a második alkalommal megrendezett ?Akadálypályás CrossFit versenynek?. Közel 60 női és férfi versenyző mérette meg magát a Junior, Cross training, Open és Pro kategóriákban. A versenyzőknek három WoD-ot (feladatot) kellett teljesíteniük a nap folyamán. A gyakorlatok, híven a CrossFit szellemiségéhez, széles körben mérték fel a versenyzők képességeit.

Az első feladatban 3 kísérlet állt rendelkezésre a sportolóknak hogy elemelés erőemelő gyakorlatban felemeljék a lehető legnagyobb súlyt szabályosan.

A második feladatban 5 gimnasztikai gyakorlatból kellett Tabata intervall metódus szerint minnél több ismétlést teljesíteni. Az 5 elem: húzódzkodás, fekvőtámaszban karhajlítás-nyújtás, felülés, guggolás és burpee(5ütemű fekvőtámasz) volt.
Harmadikként következett az esemény névadó feladata az akadálypálya! A versenyzőknek egy 200m hosszú, 12 akadállyal tűzdelt pályát kellett leküzdeni, majd vissza futni a pálya mentén a célba minnél rövidebb idő alatt . A pálya leküzdése igen komplex kihívás elé állította a résztvevőket. Itt nem elég ha gyors vagy, nem elég, ha erős vagy, itt szükséged van egyensúlyérzékre, pontosságra, kitartásra, hajlékonyságra!

A rendezvényt népes nézősereg is követte a helyszínen, a barátok, rokonok szurkolásukkal remek hangulatot teremtettek a versenyhez! A versenyzők az elért eredményeikért nemcsak dicsőséget és nagyszerű közösségi élményt kaptak, hanem az esemény szponzorai által felajánlott tárgynyereményeket is

A hétvégi versenyen a Corneresek az alábbi helyezéseket szerezték még:

Crosstraining
Gráczi Tekla  2.h
Matics Bea    3.h
Simon Renáta  4.h

Open
Shüszler Annamária
 1.h
Lehöcz Orsi
 4.h
Varga Csaba
 3.h
Holdonner Norb
i  5.h
Béres Andor
 8.h
Csendes Gerold  12.h
Bódi Benjamin  16.h
Andráskó pál  17.h
Székely Tóth Ádám
18.h
Tóth Attila
20.h

Pro
Simon Viktoria  1.h
Sivadó János  6.h
Kovács Dániel Pál  7.h

Masters +35
Lehöcz Orsi 1.h
Béres Andor  2.h