Bakó Attila edzőnk június végén a Masters Súlyemelő Európa Bajnokságon első helyen végzett! Gratulálunk neki, és büszkék vagyunk, hogy vele dolgozhatunk! Ennek kapcsán csináltunk vele egy “exclusive” interjút, olvassátok szeretettel! 🙂

 

Mennyi időt és energiát vett igénybe a felkészülés?

Attila: Az elmúlt félévben már tudatosan készültem, de természetesen előtte is folyamatosan edzésben voltam. A felkészülés heti 5 súlyemelés edzést és 5 egyéb edzést jelentett: cross jellegű és konditermi edzést.

Szoktál külön kardiózni?

Attila: Soha. Fussanak a gyávák és a gyengék.:)

Számítottál erre az eredményre?

Attila: Egy dobogós helyre mindenképpen.

Vannak további terveid a versenysportban?

Attila: Igen, augusztus közepén a Masters világbajnokság, úgyhogy folytatom a felkészülést.

Rengeteg saját edzésed és személyi edzés vendéged van. Mikor tudsz pihenni?

Attila: Éjszakánként 6 órát alszom, és nap közben ha van lehetőségem, ledőlök ebéd után. Tudod, az én koromban már…:) És ennyi elég, hogy regenerálódjak.

Személyi edzőként rá tudsz hangolódni az olyan “hétköznapi” célokra, mint a fogyás, formába lendülés, vagy inkább a versenyfelkészítés motivál?

Attila: Is-is. Nyilván a sportolókkal való munka számomra a legizgalmasabb, de járnak hozzám izmosodni vágyó tizenéves fiúk és idősebb fogyni vágyó hölgyek is, szóval mindenféle célcsoport. Olyan is van, hogy valaki csak formába akar lendülni, de ráérez a versenyzés ízére – mint például Dia, aki a Topforma2018 programot megnyerte. Ő január óta jár hozzám, rengeteget fogyott, és Spartan Race versenyeken is részt veszünk méghozzá jó eredménnyel.

A súlyemelés és konditerem világán kívül milyen sportok állnak még hozzád közel?

Attila: Főleg a küzdősportok: ezeket űztem is, illetve oktattam a rendőrségen, míg 9 évvel ezelőtt nyugdíjba nem mentem. Az MMA és az aikido áll hozzám legközelebb, utóbbi egy barna övet jelent.

Van olyan titkos tevékenységed, amit szívesen űzöl és nem is gondolnánk rá?:)

Attila: Igen, a filmezés, valamint talán a legtöbben nem gondolnák, de tudok és szoktam olvasni:) A sci-fi a kedvenc műfajom.

Aki jól ismer, tudja, hogy egy tiszta szívű, szerény ember vagy, az elképesztő sportolói és edzői sikereid ellenére. Volt olyan példakép, vagy mottó, ami hozzásegített, hogy az légy aki ma vagy?

Attila: Nincs. Mehetek edzeni?

??

 

    

 

Ugyanezen a hétévégén Simon Viki edzőnk IV. helyen végzett a Masters Súlyemelő Európa Bajnokságon.
Gratulálunk, Viki, Neked is, köszönjük, hogy veled dolgozhatunk!